Heel zelden heeft u de kans om een project tegen te komen als Veluwstaete in Nunspeet. Acht prachtige appartementen, die ongekend ruim zijn. De Nunspeetse weldoener F.A. Molijn gaf aan het einde van de 19e eeuw – naast een grote industriële impuls – aanzet tot de aanleg van de lommerrijke laan waar Veluwstaete aan ligt. De residentie ademt een unieke luxe uit. Het duurzame, smaakvol ontworpen complex herbergt tevens een eigen zwembad, fitnessruimte en privélounge met terras.

RESIDENTIE VELUWSTAETE

Architectuur

Nieuwbouw in een bestaande omgeving staat voor
een enorme uitdaging. Het vraagt om een perfecte combinatie van eigentijdse architectuur met aansluiting bij de sfeer van de andere villa’s aan de F.A. Molijnlaan. De architect heeft dit op fraaie
wijze bewerkstelligd.

De appartementen zijn verdeeld over twee vleugels, die elk bestaan uit twee bouwlagen met daarop een terugliggende derde laag voorzien van een flauw hellende kap. In combinatie met de uitwaaierende terrassen op de begane grond en de verdieping ontstaat het karakter van een royale residentie.

Deze uitstraling wordt versterkt doordat het gebouw is uitgevoerd in crèmekleurig stucwerk, waarin een fijne lijnstructuur verwijst naar historische bouwelementen. Een aardig detail is dat elk appartement uniek is.

Materialen

Het prachtig gelegen complex heeft naast een grote tuin, ruime entree, huismeester, fitnessruimte, loungeruimte en eigen parkeergarage twee liften verdeeld over de beide vleugels. Alle appartementen beschikken over grote terrassen. De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit, wat zich onder meer uit in het gebruik van het onderhoudsarme Holonite, zinken dakgoten en aluminium kozijnen voor ramen en deuren. Het hellende dak is voorzien van natuurleien.

Het platte gedeelte dak is voorzien van zonnepanelen. De opbrengst hiervan wordt voornamelijk gebruikt voor het gemeenschappelijk deel. Warmtepompen in de appartementen en koken op electra sluiten aan bij de huidige maatstaf van duurzaam leven.

Alles is eraan gedaan om u als bewoner een gevoel van extreem comfort te geven met zo min mogelijk onderhoudszorgen.

Inrichting

Interieurstylist Peter Dam weet als geen ander hoe hij uw interieurwensen kan omzetten in een prachtig eindresultaat.
Met een opleiding in hout en meubilering en jarenlange ervaring als stylist, is hij de expert die u nodig heeft voor uw huisinrichting.

Zo werkte Peter Dam in de jaren ‘90 als stylist voor
diverse winkels en ateliers in de omgeving van Laren.
Sinds 2013 runt hij zijn eigen bedrijf, Peter Dam Interiors & Styling, en werkt hij samen met verschillende specialisten om maatwerkinterieurs te leveren.

Zijn persoonlijke en professionele aanpak heeft al voor veel geslaagde projecten gezorgd, zowel in Nederland als daarbuiten.

Inlichtingen en verkoop

Van de Loosdrecht Makelaars

F.A. Molijnlaan 28
8071 AG Nunspeet
0341 - 25 23 63
www.vandeloosdrecht.nl

Netherlands Sotheby’s International Realty

Emmalaan 23
1075 AT Amsterdam
088 - 37 47 000
www.sothebysrealty.nl

Proclaimer:
Beelden en impressies zijn gebruikt ter illustratie. Aan de informatie en beelden op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.